Rotjekoor-festival gaat ook op 9 oktober 2021 niet door....

Door Clary | 14-08-2021 | Corona, Festival, Optreden, Rotjekoor, Rotterdam, Songfestival

Op 9 mei 2020 ging het niet door….


In mei 2021 ging het niet door….


En ook op 9 oktober gaat het Rotjekoor-festival niet door….
Wij ontvingen het volgende bericht van de organisatie:

“Na een week lang peinzen, dubben, wikken en wegen zijn wij tot onze grote spijt en met veel pijn in het hart helaas genoodzaakt om RotjeKoor te verplaatsen naar 2022. Er zijn drie belangrijke overwegingen die aan deze beslissing ten grondslag liggen:

  • De onvoorspelbaarheid van het virus. Ondanks de aankondiging van de overheid dat de 1,5 meter maatregel mogelijk na 19 september wordt opgeheven, blijft er een kans dat deze verlengd wordt. Met 125 koren op het programma en duizenden mensen publiek is het onmogelijk om die maatregel te handhaven. 
  • Het invoeren van coronatoelatingsbewijzen op zangplekken en de beperking van het aantal toeschouwers is voor ons zo goed als onuitvoerbaar. Ons festival heeft immers niet alleen een continue doorstroom van publiek, maar ook veel voorbijgangers die spontaan bij optredens blijven hangen en op elke hoek van de stad verrast worden door het brede gevarieerde aanbod. Dat is nu juist de kracht van RotjeKoor. 
  • De financiĆ«le risico’s worden voor ons te groot als we na 19 september alsnog het evenement zouden moeten afblazen. De hoge annuleringskosten worden helaas niet door de verzekering gedekt in geval van corona. Op dit moment kunnen we gelukkig nog veel gratis annuleren. 

We beseffen heel goed dat ons besluit veel teleurstelling teweeg zal brengen; ook wij keken reikhalzend uit naar 9 oktober. We vertrouwen echter op jullie begrip en geduld. “

Gelukkig heeft Kuzola begrip en geduld. šŸ˜‰
Maar jammer is het wel…..


Terug