Optredens 2016 t/m 2020

Optredens

2020

In Westerheem zongen we op 26 januari 2020 voor de eerste keer in een woonzorgcentrum. Het was leuk! Het publiek luisterde niet alleen naar de liederen, maar ook met grote aandacht naar de begeleidende verhalen. Zodoende wist men waar het lied over ging. Ook werd er prachtig meegezongen met Ukutula.

2019

Op zondag 22 december mochten we een aangepast repertoire zingen op begraafplaats Duinrust in Beverwijk tijdens de herdenkingsdienst. Wat was het indrukwekkend: de gedichten, de overdenking en onze liederen. We hopen op een herhaling.

Zaterdag 19 oktober trad Kuzola op in de foyer van het Kennemer Theater, voorafgaand aan de show South African Road Trip. Het klonk weer als een klok, werd ons verteld. Helaas hebben we niet alle mannen van het Khayelitsha United Mambazo Choir na afloop gezien, maar met Simphiwe zongen we nog een paar songs.

Op zondag 22 september zongen we op een besloten feest bij een van onze koorleden. Er werden verschillende jubilea gevierd en Kuzola mocht e.e.a. muzikaal opluisteren. Met veel plezier voldeden we aan het verzoek op dit ongedwongen feest.

Op 15 september namen we weer met veel plezier deel aan het Korenlint in Haarlem. Wat een feest was het ook deze keer! Zoveel publiek kwam Kuzola bewonderen en zoveel complimenten gehad! Dat doet een mens goed!.

Op 26 mei 2019 zong Kuzola weer in de duinen, nu in Bakkum. Fijne plek om op te treden en leuke reacties gehad vanuit het publiek.

Op dinsdag 23 april 2019 traden de sterke vrouwen van Abafazi op in het Kennemer Theater. Voorafgaand aan de show zongen we in de foyer een paar mooie songs.
Na de show kwamen ook de Abafazi-dames in de foyer en samen maakten we er een heerlijk muzikaal feestje van.

Op 14 april 2019 heeft Kuzola een middagoptreden gehad in de Heemskerkse duinen. De bewoners  van de Risdammer Hoeve openden hun deuren voor o.a. Kuzola. Het was geweldig om hier te zingen!
Dat vonden de bezoekers ook; vele complimenten hebben we ontvangen! 🙂

2018

Het was weer een feestje!
Voorafgaand aan de try-out op 6 december 2018 van de show “Christmas under African skies” van de African Mamas trad Kuzola op in de foyer van het Kennemer Theater in Beverwijk. En niet alleen vóór de show. Ook daarna werd er gezongen, nu met de African Mamas zelf.
Contactgegevens werden uitgewisseld en wie weet, ooit in de toekomst…. 🙂

Op zondagmiddag 28 oktober 2018 mocht Kuzola haar muzikale talenten laten zien in verpleeghuis Velserduin in IJmuiden.
Het is zo goed bevallen dat we in 2019 ook weer van de partij zullen zijn bij het Zondagmiddagpodium.

In Beets werden wij op 19 april 2018 verwacht op de Afrika-avond van de Christelijke Vrouwenvereniging aldaar. Het was een feestje! De vrouwen deden – vaak met succes – hun best met de meezingers en in de pauze en na afloop ontvingen we vele leuke reacites.

A.s. zondag 15 april 2018 zingt Kuzola in klein comité in de Dorpskerk in Heemskerk. Onze kanjer Karin Koks heeft dan een interview met ds. Marco Visser over haar werk als sociaal werker in Heemskerk en onze recente reis naar Zuid-Afrika.

Op zondag 8 april 2018 namen we deel aan de korenlint in Heemskerk. Wat was het leuk en wat hebben we veel positieve reacties gekregen! Men hoorde Afrika nog in onze liederen!

Op zondag 18 maart 2018 mochten Kuzola het publiek “opwarmen” voor de show van de African Mamas en Leonie Jansen in het Kennemer Theater. Na onze recente reis naar Zuid-Afrika waren we nog meer gemotiveerd! We zongen in de foyer en na de show hebben we met de cast ons eigen feestje zingend gevierd.

Op zondag 28 januari 2018 traden we tweemaal op bij de Gezondheidsbeurs in IJmuiden. Eerst in de kantine voor een klein publiek en het tweede optreden was in de sporthal zelf. Wel meer publiek, maar door het geluid om ons heen kwamen we niet zo goed tot ons recht. Volgende keer beter!

2017

Tijdens de eerste editie van “Spring maar achterop” op zondag 17 september 2017 mochten we tweemaal optreden in De Spil in IJmuiden.
Wat een feest werd dat! Er was een enthousiaste wisselwerking met het publiek. Zowel zij als wij hebben ervan genoten!

We mochten weer! Op 2 juli 2017 waren wij een van de deelnemende koren aan het Jutterspad bij De Kop van WaZ.

Het was even wennen aan het buiten zingen, we konden elkaar niet altijd horen, maar uiteindelijk hebben zowel het publiek als wijzelf genoten van de optredens.

Op zaterdag 25 maart 2017 mochten we optreden voor de Korenbond in Wijkcentrum Mare Nostre in Alkmaar. Een beetje zenuwachtig waren we wel, want ons publiek bestond alleen maar uit leden van andere koren. Maar het ging goed, en weer zulke leuke reacties ontvangen!

Wat een feest om op te treden in De Stek – een thuiswedstrijd!
Op woensdag 8 maart 2017 (Internationale Vrouwendag) zongen we voor een groot aantal bekende dorpsgenoten onze liederen, waarna we met elkaar nog gezellig napraatten.

Op donderdag 2 maart 2017 traden we op in de foyer van het Kennermer Theater, voorafgaand aan de South African Road Trip. Door het publiek is dit enthousiast ontvangen. Na afloop van de show werd er nog even “uit de losse pols” gezongen, leuk!

2016

Op 30 oktober 2016 traden we ’s middags op in Café De Zon in Wijk aan zee. Het werd een feestelijk gebeuren met meerdere Wijk aan Zeese koren.

Het korenlint in Haarlem, een jaarlijks terugkerend feest.
Kuzola was op zaterdag 10 september 2016 van de partij. We zongen in de Begijnhofkapel en ons optreden in de Waalse kerk was verplaatst naar de Fonteinkerk. In die zin vas het jammer, omdat dit aan de andere kant van het station lag, redelijk ver uit de route.
Ondanks dat we hierdoor minder publiek hadden, kregen we lovende reacties!

Ook dit jaar was het weer hartstikke leuk tijdens het Jutterspad. Op zondag 3 juli 2016 zongen we op de Hogeweg 11 in Wijk aan Zee. De locatie was prachtig, het weer onverwacht goed, fijne gastvrouw/-heer en redelijk veel publiek.
Enige nadeel was het geluid van de bands die tijdens onze optredens in een nabijgelegen tuin speelden. Kan gebeuren; we hebben ons laten vertellen dat dit volgend jaar beter zal gaan.
Na ons optreden zwermden we uit om anderen te beluisteren en te bewonderen.
Volgend jaar weer??

Samen met de koren De Vrolijke Noot en Si Volta namen we dinsdag 31 mei 2016 deel aan de afsluitingsavond van Popkoor Chante Encore in de Jansheeren in Heemskerk.
Het was een supergezellige avond met een heel gevarieerd korengezelschap. Leuk-leuk-leuk!

Voor het Zondagmiddagpodium Velsen traden we op 7 februari  2016 op. Voor het publiek was ons koor anders dan ze gewend waren, maar men was heel enthousiast.
Leuke spontane reacties ontvangen!

Het eerste optreden in 2016 vond plaats tijdens het jaarlijkse korenlint in Paradiso. Zaterdag 16 januari stonden we daar 20 minuten op de planken. Wel kort, maar naderhand veel complimenten uit de zaal ontvangen! Weer een leuke ervaring!