Wie worden door Kuzola gesponsord


Weer een bijdrage voor de Stichting Isibane se Afrika, Uthando en IThemba Youth Choir in Khayelitsha

In oktober 2023 is er weer een sponsorbedrag vanuit de Goede-doelepot naar Uthando in Khayelitsha gegaan, een bedrag voor Uthando zelf, een gedeelte voor ons zusterkoren Isibane se Afrika en IThemba Youth Choir.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Isibane-se-Afrika1.jpg

Isibane se Afrika

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IThemba-Youth-Choir.jpg

IThemba Youth Choir

James Fernie doet geweldig werk voor Uthando. Deze organisatie is in 2023 weer uitgeroepen tot de “Best for Meaningful Connections Responsible Tourism Partnership Awards!” 🏆
James is nog steeds bereid om voor Kuzola de bijdragen door te spelen naar de door ons beoogde doelen.
Mocht u meer willen weten over Uthando, dan hoeft u alleen maar deze link te volgen: Uthando

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Uthando-foto2a-1024x513.jpg

Uthando

Door Elli Bodewes, 8 april 2021

Tijdens onze koorreis naar Zuid-Afrika in 2018 hebben we gezongen met meerdere lokale koren. Vooral met het koor Isibane se Afrika (v/h Save us all) uit Khayelitsha en hun koorleidster Andisiwe Mbunje hebben we nauwe banden aangeknoopt.
Dit resulteerde o.a. in een sponsoring voor de scholing van een koorlid van Isibane. De eerste heeft inmiddels haar opleiding met succes afgerond en heeft een baan gevonden. Het tweede koorlid was ook al aan een opleiding begonnen, maar toen kwam corona….

Gelukkig heeft Kuzola een Goede-Doelenpot. Daaruit en door donaties van onze leden hebben we vorig jaar maandelijks een bijdrage kunnen geven voor ontsmettingsmiddelen en voedsel. Met ontzettend veel dank aan James Fernie van Uthando – een geweldige charitatieve organisatie – die belangeloos bemiddelt tussen Kuzola en Isibane.
Voor de komende 8 maanden is het ook weer gelukt een flink bedrag naar Zuid-Afrika te sturen.

De helft daarvan € 800,- komt uit onze Goede-Doelenpot; de andere helft: € 815,- door extra donaties van velen.

Het koor van Andisiwe is inmiddels een stevige stichting geworden: Stichting Isibane se Afrika. Zij beheren niet alleen meer het koor, maar ook Het Centrum in hun wijk, waar naast zingen een aantal projecten van de grond kwamen, zoals het Plastic Project.

Maar toen de covid-lockdown hen genadeloos trof, omdat er geen toeristen meer konden komen waar zij normaliter hun inkomen aan dankten, is er het Soepkeuken project gestart. Zij voorzien ongelooflijk veel mensen dagelijks van een maaltijd!

Dankzij onze steun is de garantie voor voortzetting weer groter geworden.