Kuzola was in South Africa

Door Juan Gabriel Barrientos de Reus | 15-03-2018 | Koorreis, Optreden, Zuid-Afrika

DE ZUID-AFRIKA-REIS 

De Zuid-Afrika-reis is achter de rug. Wat een geweldige reis hebben we gehad: veel gezongen en vele – emotionele – momenten gehad.

Kijk voor meer info, foto’s en video’s op onze Facebook-pagina: Kuzola meets South Africa.
Als u zich aanmeldt, zal een van de beheerders u graag toevoegen.
Voor een geschreven verslag kunt u terecht op de blog Clary-Kuzola.reismee.nl

DE KOREN, WAARMEE WE GEZONGEN HEBBEN

Save us all GC, Khayelitsha

Het eerste koor waarmee gezongen hebben, is het Save us all Gospel Choir, onder leiding van Andisiwe Mbunje. Wat hebben zij ons ondergedompeld in hun (zang)cultuur. We waren er helemaal beduusd van.

Zij hebben ons ook vergezeld op de dag dat we bij Uthando waren. Heerlijk om zo samen te zingen!

Andisiwe heeft ook de laatste paar dagen met ons meegereisd om onder andere mee te zingen in Zwelihle en in Stanford. Bij het Khayelitsha United Mambazo Choir uit Khayelitsha waren we op dinsdag 27 februari te gast. We kenden ze al door hun bezoeken aan Nederland.
Heerlijk om weer een workshop met hen te hebben. Ze hebben ons twee nieuwe songs geleerd. 🙂

Khayelitsha United Mambazo Choir, Kaapstad
Simunye GC, Franschhoek

Helaas is het samen zingen met het koor Simunye GC niet doorgegaan. In de week voordat we elkaar zouden ontmoeten, zijn drie van hun leden om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de dirigent raakte blijvend het zicht kwijt aan zijn rechteroog. In het weekend dat wij in Franschhoek waren, vond de begrafenis plaats. We hadden er alle begrip voor dat zij in deze omstandigheden liever troost bij elkaar zochten, zonder zich om ons te hoeven bekommeren.
Wij hopen echter dat zij de spirit zullen vinden om de draad weer op te pakken en door te gaan met zingen. Bij het URC Stellenbosch o.l.v. Nolan Stuurman hebben wij een lied van hun geleerd Akheko ofaka noJesu ne op onze beurt hebben wij hun Thula Siswe geleerd.

URC Stellenbosch
The Legacy GC, Zwelihle, Hermanus

In Zwelihle hebben we samen met The Legacy Gospel Choir gezongen. Niet alleen in het kerkje in Zwelihle, maar ook tijdens tijdens ons benefiet-optreden voor het Butterfly Centre zongen de mannen met ons mee.

Terug